Stylepit
Gratis retur50 dagers åpent kjøp4.8 av 5 på Trustpilot

Le Fix

5 stk
5 av 10008 stk
  -50%
  -60%
  -50%
  -60%
  -60%

  Historien om Le Fix

  Klesmerket Le Fix blev etablert i 1999. Så på tross av sit unge look, er det et merke med noen år på baken.

  Historien om Le Fix er ganske forskjellig fra den vanlige historien om et klesmerke, hvor det ofte er et større selskap som ligger bak. De tre mennene bak Le Fix og som grunnla merkevaren er Benny Kusk, Jesper Holm og Rasmus Jacobsen. De tre er venner tilbake fra da de vokste opp i Silkeborg sammen.

  De var alle en del av en kunster- og designergruppe i undergrunnen. Her slapp de kreativiteten løs, og brukte hverandres potentialer og egenskaper. Sammen fandt de på mange nye, kreative projekter at gå i gang med.

  I gruppen ble det designet og fremstillt alt mulig: Tatoveringer, graffiti, kunstinstallasjoner, malerier, forskjellige tre-ting også selvfølgelig klær, som siden har blitt det merket har spesialisert seg i.

  Selv om det er klær Le Fix er kjendt for, betegner de stadig seg selv som et kunsterkollektiv og ikke et klemerke. Det sier noe om kreativiteten og leken bak klærne som alltid vil ha røttene sine i den kjøbenhavnske undergrund, hvor skateboards, graffiti og henge på gaten er en fast del av hverdagen.

  Le Fix og Kaj-logoet

  Den mest gjenkjennelige av Le Fix klær er Kaj-logoen, som går på alt fra caps til t-skjorter. Logoen ser ut som en liten mann, skissert fra silhuetten til en sprøyteboks, som naturlig refererer til bakgrunnen til merkevaren i undergrunnen

  Til å starte med lagde Le Fix T-skjorter i deres kreative værksted og den enkle produksjonen bestod av en ensfarget T-skjorte, hvor de håndmalte forskjellige mønstre eller motiver – Men spesielt Kaj-logoen var et populært og elsket motiv. Suksessen var veldig rask. Men selv om de tre mennene bak Le Fix ikke hadde forestilt seg at klærne skulle bli solgt til annet enn venner og bekjente, ble Kaj-logoen og resten av klærne plutselig solgt i store mengder til Japan.

  Raskt begynte London også å vise interesse, men gikk for fort til at Le Fix kunne følge. Derfor brukte de litt tid på å tenke på hva de skulle gjøre med merkevaren og hva slags klær de ønsker å lage. Siden da har de designet klær basert på ren kjærlighet og det har aldri vært noe fordi det må selges på det vanlige markedet. Denne kompromisløsheten merker du i klærne, og kanskje derfor er det blitt så populært i dag. I 2015 fik merket Gazelle-status av Børsen. Det er en veldig anerkjendt pris innenfor erhvervslivet som overekkes til virksomheter som over en periode på fire år har fordobblet sin omsettning eller bruttoresultat.

  Men uansett hva, Le Fix vil alltid ha sitt utgangspunkt i den underjordiske kulturen, og en livsstil om graffiti. Så, denne kule stil er med deg når du kjøper dine nye Le Fix-klær.

  Le Fix caps

  Det nok meste kjendte varen fra Le Fix’ kolleksjoner er capsen. Den har siden begyndelsen vært en fast del av looket, og vil nok alltid være det. I dag er det stadig moderne å bruke caps , da det signalerer en avslappende og kul stil og at den har en praktisk funksjon.

  Her på STYLEPIT finner du et stort utvalg av Le Fix-caps, som alle har et rent og moderne utseende som går igjen i alle Le Fix’ kolleksjoner. Mange av capsene har det omtalte Kaj-logo brodert foran over skyggen i en kontrasterende farge som f.eks. rød eller grønn. De er er alle onesize, men de kan justeres i størrelsen via spendet bak så det passer til alle størrelser.

  Nesten alle caps er laget i 100% myk bomull som gjør dem behagelige å bære. Andre Le Fix-caps har detaljer som en fløyelsskygge, en sømlogo i stedet for Kaj eller for eksempel. striper under skyggen eller på siden. Du kan også få helt hvite Le Fix-caps, selv om flertallet er i mørke farger som blå og svart. Vanntette capser er også tilgjengelige og både myke og harde versjoner, avhengig av dine preferanser.

  Le Fix T-skjorter

  Som Caps er Le Fix 'T-skjorter også enormt berømte. De er ofte innenfor en klassisk fargevalg som består av svart og hvitt, og ofte finner du også røde detaljer på T-skjorter. Få og enkle striper eller en T-skjorte delt inn i to farger blir ofte brukt i designet. Karakteristisk for Le Fix 'T-skjorter er at nesten alle har en rund hals - og alle T-skjorter er laget av 100% bomull.

  Navnet Le Fix vises på T-skjorten i en eller annen form. Det kan enten være at bokstavene har et fremtredende sted eller at de er nesten gjemt bort. Ofte er det skrevet i store svarte bokstaver, skilt av et lyn som ofte er rødt i fargen, da navnet kan erstattes av Kaj-logoen. Det er generelt mange forskjellige typer logoer som utveksles hele tiden, og gir et stort utvalg av vilkår.

  Le Fix jakker

  Le Fix-jakkene skal du heller ikke gå glipp av, og hvis du holder øye med gatenes mote, vil du definitivt ha sett mange som kommer i en Le Fix-jakke. Spesielt er varemerkets termiske jakker enormt populære, da de er trendy og klassiske samtidig, og de er nyttige hele året.

  Jakken er praktisk, da den er pustende og lett å bære, og den kan brukes både inne og ute. Den kan også brukes under en annen vinterjakke. I tillegg har den et kult quiltet stoff med myke ribber i nakken og ermene som gjør den veldig behagelig å bære. Den lukkes med glidelås og har to lommer foran, og en liten diskret Le Fix-logo på venstre bryst, tilgjengelig i flere farger.

  Le Fix har også andre former for jakker i deres kolleksjoner, bl.a. bomber jakker og tykke treningsjakker, som er en slags joggejakke i tykkt stoff som egner seg som en tynn jakke i de varme måneder og til innendørs bruk f.eks. utenpå en T-skjorte. Hvis du ser etter vinterjakker fra Le Fix, designer de også varme og myke jakker i en klassisk og komfortabel stil som kan holde deg varm hele vinteren.

  Mange andre flotte varer fra Le Fix

  I tillegg til Caps, T-skjorter og jakker, finner du også andre elementer i Le Fixs samlinger. Både sweatshirts og chino shorts er populære om sommeren, hvor de kan kombineres med en skjorte eller en T-skjorte.

  Le Fix designer også bukser som ofte har et regular fit, dvs. at de hverken sitter for stramt eller for løst. Det gjør de behagelige å ha på samtidig med at de gir et klassisk streif til looket.